Privacybeleid

Privacy- & Cookie beleid DampenMag.NL

 


https://www.dampenmag.nl
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 14 mei 2018



Over ons privacy- en cookiebeleid
DampenMag.NL geeft veel om uw privacy. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden. Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van DampenMag.NL. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 14/05/2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.

Als u vragen heeft over ons privacy- en cookiebeleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Bij het plaatsen van een bestelling kunt u aangeven of u akkoord gaat met de opslag en verwerking van de gegevens, alsmede de algemene voorwaarden. Uiteraard mag u altijd een verzoek indien voor het verwijderen van uw gegevens. U kunt daarbij gebruik maken van ons formulier "Verzoek tot verwijdering".
 

 

 



Cookies
Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens. Onze website maakt gebruik van "cookies" (kleine tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de ons te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe de website wordt gebruikt, om u bij een volgend bezoek te herkennen en om rapporten over de website-activiteiten. U kunt uw browser dusdanig instellen dat er tijdens het winkelen bij DampenMag.NL geen cookies op uw computer worden opgeslagen.

DampenMag.NL gebruikt geen cookies die bestemd zijn voor o.a. advertentie / commerciële doeleinden (Google Adwords | Google AdSense) i.v.m. de wetgeving in onze branche.

Google Analytics
Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Via Google Analytics worden op dampenmag.nl geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken. Wij gebruiken deze informatie om gefundeerde beslissingen te nemen over de inrichting van onze website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. Deze cookies worden automatisch verwijderd na 14 maanden. Om zorgvuldige verwerking mogelijk te maken hebben we de volgende maatregelen getroffen: Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten, wij hebben alle mogelijkheden die Google aanbiedt om 'gegevens met Google te delen' uitgezet en wij maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

We willen dat onze bezoekers kunnen voorkomen dat hun gegevens worden gebruikt door Google Analytics. Deze instelling geldt dan voor alle websites die u bezoekt, dus niet alleen voor dampenmag.nl. Als u zich wilt afmelden, downloadt en installeert u de add-on voor uw webbrowser. De Google Analytics Opt-out Add-on is compatibel met Chrome, Internet Explorer 11, Safari, Firefox en Opera. De add-on voor afmelding moet kunnen worden geladen en uitgevoerd in uw browser om correct te functioneren. U kunt de Google Analytics Opt-out Add-on hier downloaden.

AgeVerifyCustom
Deze cookie zorgt ervoor dat u niet bij ieder bezoek uw leeftijd hoeft te verifiëren, maar koppelt uw bevestiging dat u ouder bent dan 18 jaar aan uw browsersessie. Deze cookie heeft een bewaartermijn van 24 uur.

Sociale knoppen
Op de site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen delen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Deze knoppen zijn stukjes code van de sociale media zelf en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat je ingelogd bent zodat je niet iedere keer op Facebook,Twitter of LinkedIn hoeft in te loggen zodra je iets wilt delen. Om te zien wat zij met persoonsgegevens doen die zij met deze code binnen krijgen, kun je de privacyverklaringen van Facebook, Twitter, en LinkedIn (welke regelmatig kunnen wijzigen) inzien.
 



Over de gegevensverwerking

Hieronder kan u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

Webwinkelsoftware, e-mail & hosting

Webwinkelsoftware
Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Strato. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Strato heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Strato is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Strato maakt gebruik van cookies om technische informatie te verzamelen met betrekking tot uw gebruik van de software, er worden geen persoonsgegevens verzameld. Strato zal de gegevens (cookies) 7 dagen, na het verlaten van onze website, automatisch verwijderen. Strato behoudt zich het recht voor om verzamelde gegevens binnen het eigen concern te delen om de dienstverlening verder te verbeteren. Data wordt verwerkt conform Art. 6(1) 1f GDPR.

Beveiliging
Strato levert ons de diensten voor het hosten van de online winkel en de gegevens die binnen dit kader zijn verzameld als onderdeel van de verwerking. Alle gegevens die worden verzameld tijdens het gebruik van de website, het invullen van formulieren en/of bij het plaatsen van een bestelling, worden verwerkt op de servers van de provider, die het grootste belang hecht aan de gegevensbescherming. Deze servers worden beheerd in computercentra die de hoogste beveiligingsstandaarden hanteren en zijn gedocumenteerd met een ISO-certificering.

E-mail
Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van Strato. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Strato heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk.

Webhosting
Wij nemen webhosting af van Strato. Strato verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. Strato heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van uw persoonsgegevens te voorkomen. Strato is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht

SSL-Certificaat
Ons domein (dampenmag.nl) is voorzien van een SSL certificaat. U kunt dit herkennen aan het (groene) slotje uw browser tijdens het bezoeken van onze website. Bij een SSL verbinding wordt er gebruik gemaakt van een beveiligde en versleutelde verbinding tussen uw computer en de server.

Payment processors

Indien u een betaling verricht via onze website in combinatie met PayPal, wees u ervan bewust dat PayPal uw gegevens zal opslaan. Met iDeal en/of bankoverschrijvingen ontvangen wij van de provider of uw bank, het bankrekeningnummer en de tenaamstelling. Deze informatie wordt gebruikt bij eventuele retourzendingen en/of annuleringen.

Mollie
Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

PayPal
Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van PayPal. PayPal verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. PayPal heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. PayPal behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. PayPal deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (kredietfaciliteit) persoonsgegevens en informatie met betrekking tot uw financiële positie met kredietbeoordelaars. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van PayPal's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. PayPal bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

iZettle
Voor het afhandelen van betalingen met een bankpas of creditcard van de betalingen bij afhalen, maken wij gebruik van het platform van Izettle. Izetlle verwerkt uw betaalgegevens zoals uw naam, bankrekening- of creditcardnummer. Izettle heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Izettle behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Izettle's dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Izettle bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Beoordelingen

WebwinkelKeur
Wij verzamelen reviews via het platform van WebwinkelKeur. Als u een review achterlaat via WebwinkelKeur dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. WebwinkelKeur deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. WebwinkelKeur publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met WebwinkelKeur. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor WebwinkelKeur derden inschakelt.

Verzenden en logistiek

Verzendpartners
Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorger. Wij maken gebruik van verschillende verzendpartners, zoals MyParcel, SendCloud & ShopsUnited. Ook zij hebben een uiterst beveiligd systeem. Standaard maken wij gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Op speciaal verzoek versturen wij ook met de DPD, DHL of Van Straaten. Deze keuze kunt u maken tijdens het bestelproces. Uw naam en adresgegevens worden doorgegeven aan de verzendpartner. Uw e-mailadres wordt gebruikt voor het toesturen van een e-mail met de Track & Trace code. Onze verzendpartner geeft de gegevens door aan de betreffende vervoerder. In het geval dat de vervoerder onderaannemers inschakelt, stelt de vervoerder uw gegevens ook aan deze partij beschikbaar.

Uw privacy rondom de leeftijdscontrole

Voor de leeftijdscontrole kunt u ervoor kiezen om een kopie van uw afgeschermde identiteitsbewijs toe sturen zodat wij zeker weten dat wij verkopen aan een persoon van 18 jaar of ouder. Dit zijn wij verplicht. Wij geven altijd het advies om gebruik te maken van de speciale app die is ontwikkeld door de Rijksoverheid. Uw e-mail met de leeftijdscontrole is eenmalig en na het vaststellen wordt deze definitief verwijderd. Wilt u dit niet, wij maken ook gebruik van de PostNL 18+ leeftijdscontrole door PostNL. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

Nieuwsbrieven
DampenMag.NL maakt geen gebruik van de verzending van nieuwsbrieven. Mede door het promotieverbod van onze artikelen conform de Nederlandse wetgeving (TPD) is dit voor ons niet toegestaan. Om die reden staat er op onze website en tijdens het bestelproces geen optie beschikbaar om uw in te schrijven voor de nieuwsbrief. Nieuwspublicatie's die van belang zijn plaatsen wij op onze website en/of Facebookpagina die u vrijwillig kunt bekijken en/of volgen.
 



Doel van de gegevensverwerking

Algemeen doel van de verwerking
Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om - anders dan op uw verzoek - op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek
In voorkomende gevallen kan DampenMag.NL op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Bewaartermijnen
Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.

Uw rechten
Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen. In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren.

U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

Rectificatierecht
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.

Recht op overdraagbaarheid
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten
U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van DampenMag.NL. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken.
U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.



Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.

Vragen en feedback
Bij vragen kunt u zich ook wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.
Constateren wij een datalek, dan zal DampenMag.NL dit terstond melden aan het Meldloket Datalekken AP.

Contactgegevens
DampenMag.NL
Stouthandeltraat 2
2461 AP Ter Aar Nederland
T (017) 245-0915
E info@dampenmag.nl
Contactpersoon voor privacyzaken E. Hogenes